top of page
חיפוש
יומנה של מחמצת 6 - רענון שלישי
אני חייב לפתוח בהתנצלות, שכחתי לקחת תמונה של אחרי הרענון השני.היום הרחיב בנושא החומציות. במחמצות ישנם 2 סוגי חומצות עיקריות: חומצה לקטית...
Oran Kamelgarn
25 ביולי 2009זמן קריאה 1 דקות
4 צפיות
0 תגובות


יומנה של מחמצת 5 - רענון שני
בוא נדבר קצת על סוגי מחמצות. ישנם 2 סוגים עיקריים של מחמצות: מחמצת קשה ומחמצת נוזלית. הן מאוד שונות אחת מהשנייה. בגדול מחמצת קשה היא...
Oran Kamelgarn
24 ביולי 2009זמן קריאה 1 דקות
5 צפיות
0 תגובות


יומנה של מחמצת 4 - רענון ראשון
אחרי 24 שעות השף הכפיל ואף שילש את עצמו ועכשיו הוא נראה ככה: הוא גם מריח קצת אחרת, עדיין אין את הארומה של מחמצת וגם לא את החמיצות, אבל...
Oran Kamelgarn
23 ביולי 2009זמן קריאה 1 דקות
7 צפיות
0 תגובות


יומנה של מחמצת 3 - השף
טוב, אז שבועיים זה יותר מדיי לחכות עם קליפות התפוחים. אחרי חמישה ימים קיבלתי כבר דבר כזה: סיננתי את המים ,הם הריחו כמו שילוב של סיידר...
Oran Kamelgarn
22 ביולי 2009זמן קריאה 1 דקות
7 צפיות
0 תגובות


יומנה של מחמצת 2 - שמרי פרא
יש הבדל משמעותי בין שמרים תעשייתיים לשמרי פרא, רק לשם השווא, בסנטימטר מרובע של שמרים תעשייתיים יש מליונים של תאי שמרים, לעומת 300 - 400...
Oran Kamelgarn
19 ביולי 2009זמן קריאה 1 דקות
13 צפיות
0 תגובות


יומנה של מחמצת 1 - מחמץ נולד
מה זה בכלל מחמצת? מחמצת זה תערובת של מים וקמח שיש בתוכה שמרי פרא. ישנם הרבה מאוד סוגים של שמרי פרא, הם קיימים בסוגים שונים ובכמויות קטנות...
Oran Kamelgarn
17 ביולי 2009זמן קריאה 1 דקות
14 צפיות
0 תגובות


חכמת הבייגל'ה
משום מה אני מוצא הרבה מאוד פוסטים של בייגל'ה אמריקאי בבלוגים האהובים עלי לאחרונה, זה כנראה איזה טרנד חדש. כל המתכונים בפוסטים היו מאוד...
Oran Kamelgarn
11 ביולי 2009זמן קריאה 2 דקות
5 צפיות
0 תגובות


בבקה - עוגת שמרים פולנית
שאומרים לי עוגות שמרים ישר עולה לי קפה לראש, ושאני שותה קפה אני תמיד חושב "אחחח, איזה עוגה טובה יכלה ללכת טוב עם הקפה הזה..." מה לעשות,...
Oran Kamelgarn
6 ביולי 2009זמן קריאה 2 דקות
24 צפיות
0 תגובות


בצק עם בטטה
עשיתי לחם עם תפו"א משולבים בבצק, הדבר נתן לי רעיון לעשות לחם עם בטטה בבצק. הקטע שבבטטה אין כל כך הרבה עמילן כמו בתפו"א וככל הנראה הוא...
Oran Kamelgarn
2 ביולי 2009זמן קריאה 1 דקות
14 צפיות
0 תגובות


ציזיקי - מתכון לחמסין
מ סתבר שגם בנורבגיה חם לפעמים. היום היה 30 מעלות, אולי זה לא כמו בארץ כרגע אבל חם נורא! בכל מקרה רוב התיאבון הלך לנו מהחום אז החלטתי...
Oran Kamelgarn
29 ביוני 2009זמן קריאה 1 דקות
צפייה 1
0 תגובות


צבעים בריבוע (או בעיגול)
מתכון לפיצות קייציות וצבעוניות. פיצה זה אחד מהדברים שיותר כיף לעשות, הבצק קל מאוד להכנה, ההכנות פשוטות והתוצאה תמיד יוצאת טובה. אתמול...
Oran Kamelgarn
27 ביוני 2009זמן קריאה 1 דקות
0 צפיות
0 תגובות


מילון מונחים
תיאור מונחים באפייה וגם הסברים קצרים על התהליכים השונים אני למדתי אפייה בבית ספר מיוחד לזה בצרפת, רוב המונחים שאני מכיר בתחום הם...
Oran Kamelgarn
24 ביוני 2009זמן קריאה 4 דקות
6 צפיות
0 תגובות
טרמיסו - או כמה קלוריות אפשר להכניס בכוס יין...
טרמיסו הוא קינוח שיש בו הכל, קצפת, קפה , אלכוהל, סוכר, כולסטרול... פשוט גן עדן מצאתי במכולת גבינת מסקרפונה בחצי מחיר מפני שתוקפה פג...
Oran Kamelgarn
21 ביוני 2009זמן קריאה 2 דקות
צפייה 1
0 תגובות


שומר (חלת) שבת
אני לא ממש יוכל לומר על עצמי שאני שומר מסורת. אני עושה חגים ושבתות בעירבון מוגבל, אוכל חזיר ויוצא עם גויות. כל דת לדעתי היתה דרך קדמונית...
Oran Kamelgarn
19 ביוני 2009זמן קריאה 2 דקות
4 צפיות
0 תגובות
לא כדי להיות אופה!
הבוס שלי בעבודה הוא בהחלט אחד מהבוסים הטובים שעבדתי בשבילם, בחור בן 37 בעל נסיון של 23 שנה באפייה.חוץ מזה שאפשר ללמוד ממנו הרבה, אין...
Oran Kamelgarn
17 ביוני 2009זמן קריאה 1 דקות
צפייה 1
0 תגובות
צמחוני קליל - סנדבויץ מלחם תפו"א עם אבוקדו עגבניה ובצל ירוק
מאוד עניין אותי לעשות לחם תפו"א. זה לא ממש לחם 100% מתפוחי אדמה, למעשה תפוחי האדמה תופסים תפקיד חלקי במתכון, אך ניתן להרגיש אותם קצת בסוף...
Oran Kamelgarn
14 ביוני 2009זמן קריאה 2 דקות
4 צפיות
0 תגובות


מתכון מזדמן
קראתי כתבה ב Ynet על פסטות ועשה לי חשק. אלתרתי מתכון ויצא ממש טעים. הייתי חייב לשתף אותכם: פאנה חצילים, יוגורט, טחינה ,בצל ירוק וזיתים...
Oran Kamelgarn
13 ביוני 2009זמן קריאה 1 דקות
0 צפיות
0 תגובות


אפייה ומטבח
האהבה שלי למטבח התחילה בגיל צעיר יחסית, אני זוכר שאת הבריגדירו הראשון שלי עשיתי עם אמא שלי בגיל 10 או משהו כזה... אהבה שלי לאפייה זה משהו...
Oran Kamelgarn
10 ביוני 2009זמן קריאה 2 דקות
צפייה 1
0 תגובות
צ'יפוטל'ה - פלפל חריף מעושן
בפעם הראשונה שטעמתי את זה היה במסעדה של אבא שלי בספרד. השף עמרי שחר עשה מנה של צלעות חזיר מבושלות ברוטב עגבניות וציפוטל'ה. זה היה כל כך...
Oran Kamelgarn
10 ביוני 2009זמן קריאה 1 דקות
צפייה 1
0 תגובות


הקדמה
פעם היה לי בלוג. ניסיתי לחשוב על משמעות החיים, זה הצליח לי לאיזה שבועיים ואז אחרי שהבנתי שאין לי מושג מה המשמעות הפסקתי לכתוב. זה הנסיון...
Oran Kamelgarn
7 ביוני 2009זמן קריאה 1 דקות
צפייה 1
0 תגובות

