top of page
חיפוש
שעשועי פה
או אמיוז בוש בצרפתית זה מין נשנוש טעים, לפני המנה הראשונה. משהו לדגדג את התיאבון ולעורר את החושים לקראת הפיאסטה שבדרך. אחרי שעשינו יום...
Oran Kamelgarn
14 בפבר׳ 2010זמן קריאה 1 דקות
0 צפיות
0 תגובות


עוגת שוקולד - יש מקום לקינוח!
מכירים את זה שיש קרייביג לשוקולד. בצורה לא מוסברת פתאום מתחשק שוקולד ועכשיו! לי יש שני קרייביג שלא ניתנים לשליטה - בשר ושוקולד, לא יכול...
Oran Kamelgarn
10 בינו׳ 2010זמן קריאה 1 דקות
2 צפיות
0 תגובות


פילה לשנה החדשה (ולמטבח החדש)
לפני שבוע אני וחברה שלי החלטנו לעבור דירה, הדירה הקודמת היתה נחמדה מאוד אומנם, אך כולה היתה חדר אחד שכולל סלון מיטה ומטבח, לא הסידור הטוב...
Oran Kamelgarn
4 בינו׳ 2010זמן קריאה 2 דקות
0 צפיות
0 תגובות


חמאת שום תוצרת עצמך
"אני לא מאמינה שעשית חמאה בעצמך!" ככה חברה שלי אמרה לי כשראתה את חמאת השום. אפשר לחשוב... מה זה כבר חמאה - קצפת שהוקצפה יתר על המידה,...
Oran Kamelgarn
28 בדצמ׳ 2009זמן קריאה 2 דקות
4 צפיות
0 תגובות


טארט לימון
טארט לימון סבתא שלי עושה טארט לימון מצוין, לא עשיתי את המתכון שלה. מה שכן, בהשראת המתכון, עשיתי טארט לימון משלי, שאת המילוי שלו לקחתי...
Oran Kamelgarn
14 בנוב׳ 2009זמן קריאה 2 דקות
6 צפיות
0 תגובות


לזניה!
לזניה, מליה כל כך תמימה, אך רק לכאורה! לזניה זהו מאכל מושחת, סקסי ובעיקר מהסוג שאי אפשר להפסיק לאכול אותו. כמו לכל מתכון קלאסי, ישנם...
Oran Kamelgarn
10 בנוב׳ 2009זמן קריאה 2 דקות
3 צפיות
0 תגובות


מאפינס קישואים, תירס, קולורבי, פטריות ודג דקר
את המאפניס הללו עשיתי די מזמן, אבל אני עוד זוכר כמה ממכרים הם היו. הדבר היפה במאפינס שאפשר לשים הכל בתוכם, מתוק או מלוח - צריך לשנות את...
Oran Kamelgarn
6 בנוב׳ 2009זמן קריאה 1 דקות
צפייה 1
0 תגובות


פוטטוניק או הלכה לי המצלמה
כבר ארבע שנים אני מסתובב עם אותה מצלמה. אולימופוס סטילוס 700, מצלמת כיס מאוד פשוטה ונוחה. היא עוד סיפקה את הסחורה עד לא מזמן, למרות...
Oran Kamelgarn
26 בספט׳ 2009זמן קריאה 1 דקות
2 צפיות
0 תגובות


מאפינס שוקולד וקוניאק
למאפינס יש מאפיין אחד שהוא היתרון העיקרי וגם החיסרון העיקרי. זה טעים! אין מצב שחמש דקות אחרי שעושים מאפינס ישאר יותר מחצי, לא משנה כמה...
Oran Kamelgarn
20 בספט׳ 2009זמן קריאה 1 דקות
צפייה 1
0 תגובות


בריוש קלאסי
בריוש זהו לחם מאפה מאוד עשיר בזכות המרכיבים העיקרים שלו: ביצים, חמאה וקמח. מקורו לא ממש ידוע אך הצרפתים אימצו ושכללו אותו דורות וכיום אין...
Oran Kamelgarn
11 בספט׳ 2009זמן קריאה 1 דקות
7 צפיות
0 תגובות


ארץ המים
לפני כחצי שנה עוד הייתי בישראל בביקור בין עבודות, התכנון היה לבקר בארץ ולחזור אח"כ לפריז לעבודה במאפייה. זה היה לפני שקיבלתי טלפון ממאפיה...
Oran Kamelgarn
9 בספט׳ 2009זמן קריאה 1 דקות
צפייה 1
0 תגובות


קיש
אני מאוד אוהב לעשות קישים, הם מאוד קלים להכנה, פשוטים ותמיד יוצאים טעימים. לוקחים 2 ביצים, מערבבים עם שמנת מתוקה ודוחפים את מה שיש במקרר....
Oran Kamelgarn
27 באוג׳ 2009זמן קריאה 2 דקות
צפייה 1
0 תגובות


רצח מתוק
בעיקרון אני במקצועי אופה, אני משתגע שקוראים לי קונדיטור. זה דומה, אבל לא מה שלמדתי. ההבדל בין קונדיטוריה לאפייה היא שקונדיטוריה נוגעת...
Oran Kamelgarn
22 באוג׳ 2009זמן קריאה 2 דקות
2 צפיות
0 תגובות


לחם כפרי עם זיתים שום ובטטה
מה זה ארומה? כשמריחים משהו או אוכלים אותו יש לו טעם, יש לו ריח, מרקם, צבע, צורה, אפשר אפילו לשמוע איך הוא נלעס בפה. אז מה זה ארומה?...
Oran Kamelgarn
15 באוג׳ 2009זמן קריאה 2 דקות
צפייה 1
0 תגובות


איך עושה פרה?
מכירים את זה שיש פתאום תשוקה חזקה לבשר? אי אפשר להסביר את זה, צריך בשר בבטן וצריך אותו עכשיו. זה בדיוק מה שהיה לי אתמול, אז הלכתי למכולת...
Oran Kamelgarn
12 באוג׳ 2009זמן קריאה 2 דקות
צפייה 1
0 תגובות


טארט טאטן!
אני זוכר בילדותי כל סוף שבוע באנו כל המשפחה לסבים שלי בת"א. כל ביקור כזה כמובן היה כרוך בארוחת ערב וכמובן היה קינוח ואם באמת היה לנו מזל...
Oran Kamelgarn
10 באוג׳ 2009זמן קריאה 2 דקות
2 צפיות
0 תגובות


מאפה עגבניה בוריאציות שונות
בצק נוצר משילוב של נוזלים ושל קמח, אפשר להכניס כמעט כל נוזל עם קמח כדי ליצור בצק אפילו נוזל כלים! למרות שאני לא ממש בטוח שזה בריא או שיש...
Oran Kamelgarn
2 באוג׳ 2009זמן קריאה 2 דקות
צפייה 1
0 תגובות


לחם כפרי על בסיס מחמצת נוזלית
את האמת, לא ציפיתי שהמחמצת שאור שלי תהיה כל כך מוצלחת. היא שילשה את הנפח שלה ואף יותר בסוף הרענון הרביעי. זאת אומרת שהשמרים הפראים...
Oran Kamelgarn
28 ביולי 2009זמן קריאה 2 דקות
24 צפיות
0 תגובות


יומנה של מחמצת 8 - מחמצת מוכנה
המחמצת מוכנה פחות או יותר. בעיקרון אפשר להשתמש בה אבל היא רחוקה מלהיות יציבה. בשביל שמחמצת תהיה יצבה - כלומר צפוייה, ברמת התפיחה...
Oran Kamelgarn
27 ביולי 2009זמן קריאה 2 דקות
11 צפיות
0 תגובות


יומנה של מחמצת 7 - רענון רביעי
מחמצת אמורה להיות מוכנה לשימוש אחרי הרענון הרביעי שלה. הדרך הכי טובה לבדוק אם מחמצת טובה או לא, זה לטעום אותה לפני הרענון. אם יש לה עדיין...
Oran Kamelgarn
26 ביולי 2009זמן קריאה 1 דקות
3 צפיות
0 תגובות

