מאוד עניין אותי לעשות לחם תפו"א. זה לא ממש לחם 100% מתפוחי אדמה, למעשה תפוחי האדמה תופסים תפקיד חלקי במתכון, אך ניתן להרגיש אותם קצת בסוף והם נותנים ללחם מרקם עשיר וקליל. את האמת בסופו של דבר לא ממש הלהיבה אותי התוצאה, יצאו לחמניות מאוד נחמדות אך ציפיתי למשהו יותר מעניין מפוחי אדמה בבצק... בכל מקרה זה מתכון מנצח לנשנוש קיץ.סנביצ'ונים של לחם תפו"א עם אבוקדו, עגבניות ובצל
רכיבים ל 24 סנדביצ'ונים בצק - 500 גר קמח - 300 גר פירה תפו"א מעוך טוב טוב (עדיף להעביר דרך מסננת ברזל) - 10 גר שמרים - 10 גר מלח - 20 גר סוכר - ביצה - 50 גר חמאה - 240 מל' מים * הבסיס של המתכון נלקח
של בחורה יהודייה מאוד מוכשרת בשם סנדה אביטל.
מילוי
- אבוקדו
- עגבניות
- בצל (הלבן של הבצל הירוק)
- מלח פלפל
הכנה
בצק
- לשלב את החמאה בפירה
- לשים את כל המרכיבים (כולל הפירה החם) בקערה גדולה וללוש כ 10 - 15 דקות
- התפחה ראשונית - שעה וחצי
- לחלק את הבצל ל 24 כדורים של 50 גר בערך (כן, זה ממש קטן אבל אל חשש זה עוד יגדל) ולהניח על 2 מגשי אפייה מרופדים בנייר אפייה. לחסות במגבת לחה ולהשאיר עוד שעה של התפחה
- למרוח את במים ולאפות 15 דקות בחום של 200 מעלות. (להכניס מגש ,לאפות אותו ורק אח"כ את השני)
- להוציא ולהעביר את הלחם לרשת ולחכות לפחות 15 דקות שיתקררו
מילוי
- לחתוך לחתיכות קטנות 5- 6 אבוקדואים גדולים, למעוך ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
- לחתוך עגבניות עיגולים - נחשתם נכון, כמספר הסנדביצ'ים
- לחתוך כ 4 - 5 בצלים ירוקים
- למרוח את האבוקדו, לשים עגבניה מעל ומעל את הבצל
- זהו! לא להוסיף תבלינים שמן זית וכל זה, פשוט תנסו ככה ותראו שלא צריך יותר מזה
* אוקי, לא ממש חייבים להשתמש במילוי הזה, הקטע בלחם זה שאפשר לדחוף בו הכל רק צריך קצת דמיון...
Comments